Page content

article content

Ziektes bij wiet kweken

Ziektes bij wiet kweken

Elke plantsoort kan wel eens last hebben van ongedierte of ziektes dat is bij wietplanten ook zo. Bij wietplanten komt vaak een soort ongedierte genaamd spint voor. Spint kan je wietplant enorm aantasten als je er niet op tijd een oplossing voor hebt. Spint is een klein beestje dat vooral afkomt op lichtgroene bladeren. Om spint op tijd te ontdekken heb je een vergrootglas nodig aangezien het beestje als hij volwassen is 0,8 millimeter is. Spint kan je ook herkennen als de bladeren van de wietplant gele vlekken krijgen.

Witte vlieg   Trips

Spint   Bladluis

Bladluis

Bladluis is ook een soort ongedierte dat veel voorkomt bij planten en dus ook wietplanten. Bladluis is een luis dat zich voedt met het sap van de wietplant. Dit beestje kan ook virussen overdragen aan je wietplant zoals misvorming. Ook laat de bladluis een kleverige stof achter op het blad dit wordt ook wel honingdauw genoemd. Honingdauw is erg geliefd bij mieren, wespen en bijen en dus kan je deze ook aantreffen bij je wietplant als er honingdauw op zit.

Soorten ongedierte

  • Spint
  • Trips
  • Witte vlieg
  • Bladluis

Hoe te bestrijden?

Hoe kun je het beste ziektes en ongedierte bestrijden? Hiervoor zijn verschillende bestrijdingsmethoden die je kunt indelen in drie groepen: natuurlijk, biologisch en chemisch.

Natuurlijk

Onder natuurlijk bestrijden vallen alle huis-, tuin- en keukenmiddelen. Let op gebruik geen bestrijdingsmiddelen die overal voor te gebruiken zijn hiermee kan je namelijk de wietplant zelf vergiftigen. Er zijn in de winkels vaak ook plantensprays verkrijgbaar die op biologische wijze zijn gemaakt.

Biologisch

Onder biologisch bestrijden vallen levend materiaal zoals parasieten, micro organismen, enzymen en predatoren. Waar je echter wel op moet letten is dat je wel roofdieren loslaat dat wel een winnende verhouding heeft tegen de ziektes en ongedierte die je wilt gaan bestrijden.

Chemisch

Als het probleem erg groot is dus bijvoorbeeld een grote plaag ongedierte dan moeten de kwekers zwaarder geschut hebben omdat de huismiddelen te zwak zijn en je te weinig predatoren hebt. Let er wel op dat chemische middelen zowel ongedierte en ziektes als goeie organismen vernietigen.

Smokerszaken

Handige tips en informatie vindt u op smokerszaken.nl. Wij schrijven blogs waarin allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Bent u een beginnende wietkweker of wilt u juist nog meer informatie te weten krijgen? Kijk dan eens op onze website voor de beste tips over hoe u uw wiet het beste kan kweken en wat de benodigdheden daarvoor zijn.

Bekijk ook

Comment Section

0 reacties op “Ziektes bij wiet kweken

Plaats een reactie


*