Page content

Wietzaden voor buiten

Wil je buiten wiet gaan kweken? Dan is het van belang dat je wietzaden gaat aanschaffen die geschikt zijn om buiten wiet te kweken. In principe zijn alle wietsoorten geschikt om buiten te kweken, een wietplant is tenslotte een plant die buiten groeit. Het is echter wel belang om rekening te houden met de bloeiperiode van de plant. Als je in Nederland buiten wiet gaat kweken is het verstandig om een soort te nemen met een korte bloeiperiode.

wietzaden voor buiten   Hennep wietzaden

Wietzaden voor buiten

Bepaalde wietzaden voor buiten hebben een korte bloeiperiode. Hiernaast zijn de wietzaden voor buiten schimmelbestendig en kunnen beter tegen temperatuur verandering. Hiernaast is een belangrijk eigenschap van wietzaden voor buiten, dat ze beter bestemd zijn tegen insecten. Dit zijn allemaal factoren waar je minder grip op hebt als je buiten wiet gaat kweken. Daarom is het van belang dat je kiest voor wietzaden die bestemd zijn voor buiten.

Wietzaden om buiten wiet te kweken in Nederland

Op het moment dat het niet meer vriest kun je beginnen met buitenwiet te kweken in Nederland. In Nederland is dit meestal rond eind mei begin april. Als je te vroeg begint met de groeifase en het gaat weer vriezen, dan kan dit het einde betekenen van de plantjes. Het is lastig om het weer in Nederland in te schatten, maar voornamelijk de jonge plantjes kunnen niet tegen vorst. De meeste buitenkwekers in Nederland beginnen eind mei en zijn klaar rond eind september. Er zijn ook wietzaden met een kortere bloeiperiode, waardoor je begin augustus kunt oogsten.

Welke wietzaden zijn geschikt om buiten wiet te kweken?

Het is afhankelijk van in welk land je buiten wilt kweken, maar in Nederland zijn populaire wietzaden voor buiten:

  •  Sneeuwwitje Wietzaadjes
  •  Strawberry Wietzaadjes
  •  White Shark Wietzaadjes
  •  Bubblegum Wietzaadjes
  •  Afghaan Wietzaadjes

Het is afhankelijk van de ruimte en de manier waarop je gaat kweken hoe groot het plantje gaat worden. Houdt rekening met zowel de grote als met de bloeiperiode voordat je wietzaadjes gaat kopen om buiten wiet te kweken.

Goedkope wietzaden voor buiten kopen

Goedkope wietzaden voor buiten bestel je simpel online. De online webshop zijn vaak goedkoper dan fysieke winkels en in de omschrijvingen van de wietzaden staan alle eigenschappen vermeldt. Op deze manier heb je direct inzichtelijk welke zaadjes bij jou passen.

big bud wietzaden   silver haze wietzaden

Populaire wietzaden voor buiten zijn

  • Big Bud wietzaden
  • Amnesia Autoflower
  • Crystal White wietzaden
  • Early Skunk wietzaden

Bekijk ook