Page content

article content

Wietzaden bewaren

Het bewaren van wietzaden is eigenlijk een simpel proces. Het is wel belangrijk dat u ze op de juiste manier bewaard. Veel mensen denken hier niet bij na en leggen hun wietzaden op plekken zonder dat ze echt weten of het wel goed is voor de wietzaden.

Waar moet je goed opletten bij het bewaren van je wietzaden

Waar u goed op moet letten is dat u uw wietzaden nooit op kamertemperatuur moet bewaren. Dit is erg belangrijk want de wietzaden verliezen anders snel hun kiemkracht. Wietzaden blijven langer goed als je ze koel en in een donkere ruimte bewaard. Als de wietzaden in aanraking komen met vocht komen er voedingsstoffen vrij die in het zaadje zitten die het ontkiemproces in werking zetten. Houd uw wietzaden om die reden dus vochtvrij. Om dit te voorkomen kunt u uw wietzaden mengen met rijst, rijst neemt namelijk vocht op en komt de vocht dus niet bij uw wietzaden.

wietzaadjes bewaren

Koelkast

Wat het meest wordt aangeraden is om uw wietzaden in de koelkast te bewaren. Het is ook belangrijk dat u uw wietzaden in een lucht dichte verpakking zit en er geen vocht bij kan komen. De wietzaden moeten ook in een lichtdichte verpakking zitten dit is ook van belang omdat wietzaden niet van licht houden. Wietzaden houden niet van regelmatig temperatuur verschil haal dus alleen de wietzaden eruit als u ze echt gaat gebruiken.

Koelkast

Vriezer

Als u van plan bent om wietzaden voor een hele lange tijd te bewaren denk hierbij aan een aantal jaren dan is er de mogelijkheid om uw wietzaden invriezen. Wietzaden invriezen kan geen kwaad maar onthoud wel dat wanneer u uw wietzaden ontdooid de kiemkracht langzamerhand afneemt.

Vriezer

Smokerszaken

Handige tips en informatie vindt u op smokerszaken.nl. Wij schrijven blogs waarin allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Bent u een beginnende wietkweker of wilt u juist nog meer informatie te weten krijgen? Kijk dan eens op onze website voor de beste tips over hoe u uw wiet het beste kan kweken en wat de benodigdheden daarvoor zijn.

Bekijk ook

Comment Section

0 reacties op “Wietzaden bewaren

Plaats een reactie


*