Page content

article content

Wietzaadjes en Grond

Er zijn honderden, misschien wel duizenden soorten wietzaadjes te verkrijgen. Echter zijn maar weinig soorten echt geschikt voor ons klimaat in Nederland. Als je wiet buiten gaat kweken in Nederland, is het aan te raden om voor een specifieke buitensoort te kiezen. Met een buitensoort wordt bedoeld een wietsoort die een kortere bloeiperiode heeft en wat sterkere genen om ook tegen slechte weersomstandigheden op te kunnen. Ook al is het onkruid, het blijft een plant die eigenlijk niet in ons klimaat thuishoort.
Wiet is eigenlijk gewoon onkruid, het groeit (bijna) altijd wel de vraag is alleen of de wiet ook lekker is om te roken en hoeveel komt er van een plantje af.

Kweekgrond   kweekgrond

Hoelang is de bloeiperiode van het wietzaadje?

Bij het kiezen voor een wietsoort is het van belang om te letten op de aangegeven bloeiperiode. Hoe later inde plant klaar is, des te korter de dagen zijn en kans op minder weer is groter. Het gaat over het algemeen vaker regenen en de temperatuur wordt lager. Bij vochtige omstandigheden is de kans op toprot en schimmels gedurende de bloeifase groter. Bepaalde wiet soorten die afstammen uit tropische gebieden, of haze kruisingen, zijn lastiger om te buiten te kweken in Nederland. Deze wietsoorten bloeien gemiddeld 14 weken en zijn dus vaak pas ver in het najaar uitgebloeid. Dit is belangrijk om in de gaten te houden als je buiten wiet gaat kweken.
Als je de bloeiperiodes met elkaar hebt vergeleken is natuurlijk naar de smaak en uitwerking van een bepaalde wietsoort ook van belang. Bepaalde wietsoorten, zoals bijvoorbeeld Sneeuwitje en PowerPlanet zijn bekende wiet soorten. De verkoopprijs van deze wietsoorten is vaak ook goed, omdat er veel vraag naar is. Haze is sterke wietsoort met een sterke THC gehalte. De kweek duurt langer en de verkoopprijs vaak is boven de gemiddelde wietsoorten.

wiet kweekgrond

Wat zijn goede wietzaden?

Voor een succesvolle kweek heb je goede wiet zaden nodig. Er zijn veel verschillende soorten wiet zaden te koop. Let op bij het aanschaffen van wiet zaden dat je altijd vrouwelijk wiet zaden aanschaft, omdat alleen aan de vrouwelijk wietplanten wiet groeit. Populaire wietsoorten in Nederland zijn White Widow, Powerplant (PP), Sneeuwwitje, Amnesia Haze en Superskunk. Natuurlijk zijn er nog vele tientallen andere wietsoorten verkrijgbaar, maar deze wietsoorten zijn populair, omdat ze vrij gemakkelijk in onderhoud zijn en de bloeiperiode is lekker kort. Korte bloeiperiode is van belang om in de gaten te houden vooral als je buiten wiet gaat kweken.
Tussen buiten zaadjes en binnen zaadjes zit geen verschil. In principe zijn alle wietzaadjes zowel binnen- als buiten te gebruiken. Let er bij een buiten kweek op dat je een wietsoort kiest met een korte bloeiperiode.

Populaire wiet zaden zijn

  •  White Widow zaadjes
  •  PowerPlant (PP) zaadjes
  •  Amenisa Haze zaadjes
  •  Superskunk zaadjes

Smokerszaken

Handige tips en informatie vindt u op smokerszaken.nl. Wij schrijven blogs waarin allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Bent u een beginnende wietkweker of wilt u juist nog meer informatie te weten krijgen? Kijk dan eens op onze website voor de beste tips over hoe u uw wiet het beste kan kweken en wat de benodigdheden daarvoor zijn.

Bekijk ook

Comment Section

0 reacties op “Wietzaadjes en Grond

Plaats een reactie


*