Page content

article content

Wat is het verschil tussen Indica en Sativa?

Hoewel de Indica en Sativa beiden behoren tot de cannabisplant, bestaan er veel en uiteenlopende verschillen tussen deze soorten. Deze verschillen hebben vooral te maken met de oorsprong van de type en uitten zich voornamelijk in de groeipatronen, kwaliteiten en effecten van hun plant. Desondanks lenen de indica en sativa zich perfect voor kruisingen (genetische manipulatie), waardoor kwekers niet hoeven vast te houden aan het kweken van één bepaalde soort. Door middel van kruisen is het mogelijk om hybride planten te kweken met de goede eigenschappen van beide planten. Hier bespreken wij een aantal van die verschillende eigenschappen van de Indica en Sativa.

verschil-indica-sativa

Cannabis Indica

Een karakteristieke kenmerk van de Indica is dat de plant vooral in de breedte groeit. Indica planten worden niet snel hoog wanneer ze bloeien en daardoor zijn ze prima geschikt voor de binnenteelt. Tevens staat de Indica bekend om zijn snelle bloeitijd. Daarbij moet je denken aan een bloeitijd van zes tot negen weken. Over het algemeen bevatten de bloemtoppen van de Indica een hoger THC en CBD gehalte dan een sativa soort. Dat verklaard ook het grote verschil in smaak en effect. De wiet van de Indica is zoetig van smaak en de effecten die het veroorzaakt worden vaak omschreven als kalmerend, futloosheid en zelfs slaapwekkend.

Indica

Cannabis Sativa

Sativa wiet soorten groeien trager en zijn in vergelijking groter dan Indica’s, waardoor ze geschikter zijn voor buitenteelt. Ook heeft een sativa plant langer nodig om te bloeien dan de Indica. Gemiddeld duurt de bloeitijd zo’n negen tot twaalf weken. Daar tegenover staat wel dat de oogst van een sativa plant groter is dan die van de Indica en daarnaast vinden kenners de ‘high’ effect van de Sativa wiet over het algemeen prettiger. Gebruikers ervaren een energiek, vrolijk en creatief gevoel en in tegenstelling tot de Indica heeft de wiet een meer bittere en ‘aardse’ smaak.

sativa

Welke soort is beter?

Het is onmogelijk te beoordelen welke cannabis soort beter is, aangezien vrijwel alle gekweekte cannabisplanten in Nederland tegenwoordig uit kruisingen bestaan van de Indica en Sativa. In de afgelopen jaren zijn er honderden kruisingen ontstaan met variërende percentages van de boven genoemde wietsoorten. Het is dus aan jou om te ontdekken wat je lekker vind en aan de hand daarvan beslis je welke percentage jouw zelfgekweekte plant moet hebben. Overigens hoef je niet zelf de laboratorium in om je perfecte plant te creëren, want tegenwoordig vind je de zaden van alle hybride soorten gewoon bij de zaadbank.

Smokerszaken

Handige tips en informatie vindt u op smokerszaken.nl. Wij schrijven blogs waarin allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Bent u een beginnende wietkweker of wilt u juist nog meer informatie te weten krijgen? Kijk dan eens op onze website voor de beste tips over hoe u uw wiet het beste kan kweken en wat de benodigdheden daarvoor zijn.

Bekijk ook

Comment Section

0 reacties op “Wat is het verschil tussen Indica en Sativa?

Plaats een reactie


*