Page content

article content

Wat is de beste kweekvoeding voor beginnende kwekers?

Beginnende kwekers vinden het vaak lastig om hun wietplanten te voeden en maken hier vaak fouten in. Welke voeding moet er gebruikt worden, hoe vaak en waar? Voeding zijn zogenoemde versterkers, die je wietplanten precies geven wat ze nodig hebben, om de hoeveelheid wiet aan je planten te laten toenemen. Voor beginnende kwekers is het gemakkelijk om wietplanten op aarde te voeden. Fouten die gemaakt worden, kunnen worden opgevangen door de aarde. Ook is het van belang om genoeg aarde te hebben, wellicht in een grote pot om te voorkomen dat er voortdurend moet worden bij gevoed.

Wat is de beste kweekvoeding voor beginnende kwekers?

Soorten kweek voedingen

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende soorten voedingen zijn voor wietplanten. Algemeen gezien zijn er voedingen om wietplanten te laten groeien en voedingen om wietplanten te laten bloeien. Het is bovendien ook handig om kweekvoeding aan te schaffen van één merk. Zij bieden je vaak voeding aan voor de hele kweekperiode. Door de gebruiksaanwijzing door te nemen kun je weten welke voeding op welk moment genomen moet worden om het risico op fouten te verminderen. Verder raden wij je aan om de laatste paar weken van de bloeitijd je wietplanten te voeden met alleen water. Hierdoor voorkom je dat delen van de voeding in je wiet terecht komt en kunnen de wietplanten zich schoonmaken van deze voeding.

Bekende kweek voeding merken

  •  Atami
  •  B.A.C.
  •  Canna
  •  Hesi
  •  House & Garden
  •  Plagron

canna terra Plagron Hydro

Plagron Coco Terra bloom

Plagron Alga grow canna hydro

canna coco canna aqua

NPK meststoffen

Om je wietplanten beter te kunnen voeden is het van belang om kennis op te doen van de stoffen, die in deze voeding zitten. Het gaat hierbij voornamelijk om de NPK meststoffen, waar de N voor stikstof staat, P voor fosfor en K kalium. De samenstelling is afhankelijk van de periode van de kweek. Een wietplant in bloei heeft namelijk meer fosfor en kalium nodig dan een wietplant in groei. Stikstof is voornamelijk van belang in de beginfase en zorgt voor een gezonde, krachtige groei en de grootte van de wietplant. Fosfor is echter belangrijk in de bloeifase en zorgt voor de complete gezondheid van de plant. Kalium zorgt weer voor harde, compacte toppen en bevordert de opbrengst en kwaliteit.

Fouten van beginnende kwekers

Iedereen maakt fouten, of je nou beginnende kweker bent of een ervaren kweker. Het is daarom belangrijk om goed naar je wietplanten te kijken. Merk je dat er iets niet goed is, dan ben je er in ieder geval vroeg bij.

Smokerszaken

Handige tips en informatie vindt u op smokerszaken.nl. Wij schrijven blogs waarin allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Bent u een beginnende wietkweker of wilt u juist nog meer informatie te weten krijgen? Kijk dan eens op onze website voor de beste tips over hoe u uw wiet het beste kan kweken en wat de benodigdheden daarvoor zijn.

Bekijk ook

Comment Section

0 reacties op “Wat is de beste kweekvoeding voor beginnende kwekers?

Plaats een reactie


*