Page content

article content

Tips om wiet te kweken

Zorg voor de geschikte kweekruimte

Het begint allemaal met een geschikte kweekruimte. Heb je geen geschikte kweekruimte? Begin dan ook nog niet met het kweken van wiet.
Als je ervoor kiest om binnen wiet te kweken dien je te letten op stankoverlast, wateroverlast, energiekosten en voldoende luchttoevoer.
Als je ervoor kiest om buiten wiet te kweken dien je letten op de buurjongetjes die ook wel van een jointje houden, dieren, stankoverlast en je dient goed in te kunnen spelen op verschillende weersomstandigheden.

kweektent wiet   wiet-binnen-kweken

Geschikte plek om binnen wiet te kweken is:

  •  Voldoende luchttoevoer en goede luchtafvoer
  •  Lichtdicht geïoniseerd
  •  Van binnenuit bekleden met reflecterende folie
  •  Klimaat is erg belangrijk voor de planten
  •  Goede luchtafvoer

Geschikte plek om buiten wiet te kweken is:

  •  Niet opvallend in het zicht
  •  Afgedekt van dieren
  •  Het gaat ruiken
  •  Voldoende zonlicht

Bezuinig niet op het kweekmateriaal

Het kweekmateriaal verdient zich al snel terug. Het is zonde om een slechte oogst te draaien, omdat er is bezuinigd is op het kweekmateriaal. Investeer daarom in het benodigde kweekmateriaal voor het maximale resultaat.

Zorg voor een goede kweekschema

Een kweekschema is erg belangrijk. Zoek of koop een goede kweekschema op het internet en hou je eraan. Dit zijn vaak bewezen kweekschema’s die je zeker zullen helpen om een dikke oogst te draaien. Bij de Growshop is vaak ook wel een kweekschema te vinden.

Kies de juiste kweeklamp

Er zijn verschillende soorten kweeklampen. Afhankelijk van hoe groot de kweekruimte is en hoeveel je wilt gaan kweken kies je de geschikte kweeklamp(en). Philips kweeklampen zijn populaire kweeklampen.

kweeklampen wiet kweken

Kies de juiste voeding

Er zijn verschillende soorten kweekvoedingen. Er is kweekvoeding voor het stimuleren van de wortels voor in de groeifase. Dit zorgt ervoor dat de planten sneller groeien en sterker worden. Er zijn verschillende soorten kweekvoedingen die ervoor zorgen dat de toppen dikker worden. PK zorgt voor een extra boost in de eindfase van het kweekproces aan de toppen. Het is aan te raden om kweekvoeding te gebruiken voor een betere opbrengst van de oogst. Bezuinig daarom ook niet op de kweekvoeding.

Wiet kweken en benodigdheden

Afhankelijk van de ruimte en de hoeveelheid dat geproduceerd wilt gaan worden dient er gekeken te worden naar de juiste kweekbenodigdheden. Meestal is het af te raden om te bezuinigingen op de kweekbenodigdheden, omdat het zich makkelijk terug verdient.

Smokerszaken

Handige tips en informatie vindt u op smokerszaken.nl. Wij schrijven blogs waarin allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Bent u een beginnende wietkweker of wilt u juist nog meer informatie te weten krijgen? Kijk dan eens op onze website voor de beste tips over hoe u uw wiet het beste kan kweken en wat de benodigdheden daarvoor zijn.

Bekijk ook

Comment Section

0 reacties op “Tips om wiet te kweken

Plaats een reactie


*