Page content

article content

Licht en Wietplanten

Luminantie is een meting van hoeveel licht per vierkante meter wordt uitgezonden door uw lamp. Luminantie wordt in principe bepaald door het feitelijk ontwerp van de lamp en niet door het aantal watts. Als je een hoog aantal luminanties hebt komt dat overeen met een hoge kwaliteit lichtstraling. Een aanrader is nooit lager te zitten dan 2500 luminantie zelfs als je maar één plant besluit te oogsten. Hoe meer licht hoe beter!

Gebruik licht reflecterende folie

De anti-detectie en reflectie folie wordt toegepast als isolatiemateriaal met betrekking tot warmteverlies en om er voor te zorgen dat het licht van de lampen goed gereflecteerd wordt. Men hoeft bij het gebruik van de Anti-detectiefolie dus geen zwart-wit folie meer te gebruiken voor de reflectie. Het dient wel aanbeveling om bij het gebruik van deze folie ook de aluminium tape te gebruiken om zo een optimale isolatie en reflectie te verkrijgen.
Verkrijgbaar per meter en in rollen van 25, 50 en 100 meter.
Breedte 1.25 meter.

reflecterende folie

Welke kweeklamp gebruiken voor de groeiperiode?

In de groeiperiode heeft de plant warme en felle witte kleuren nodig. Dit is anders in de bloeiperiode. Het beste voor de planten zijn natriumlampen (HPS) lampen welke door de meeste kwekers gebruikt worden. Het beste is om voor te kweken onder een TL buis dan aangevuld met de juiste kleurenspectrum.

high-pressure-sodium-hps-lights-01GE-Lucalox

Hoeveel oogsten kan je draaien met een bloeilamp?

Je kunt ongeveer twee oogsten draaien, vervolgens zal de lichtintensiteit afnemen. Dit is moeilijk zichtbaar voor het blote oog. Maar je zult merken dat de hoeveel wiet die van je wietplantje afkomt zal afnemen. Laat dit niet gebeuren en vervang de lamp na de twee oogst.

Groeifase en Bloeifase

Er zijn twee soorten lampen beschikbaar één voor de groeifase en één voor de bloeifase. In fase één de groeifase hebben de planten gemiddeld 18 uur per dag licht nodig om maximale productie te realiseren. In fase 2 de bloeifase hebben de planten 12 uur per dag licht nodig. Tijdens de groei fase hebben de planten behoefte aan licht dat onder de kleur blauw valt. In deze periode wordt meestal gebruik gemaakt van HPI lampen. Een HPS lamp zou eventueel ook gekozen kunnen worden, kies daarbij de kleurcode ”Cool White” In de bloeifase hebben de planten behoefte aan licht met wat meer rood in het spectrum. Hier wordt meestal gebruikt gemaakt van HPS planten. De bloeifase duurt 6- tot maximaal 14 weken afhankelijk van de soort cannabis. De HPS lampen zijn verkrijgbaar in 250 watt, 400 watt en 600 watt.

Smokerszaken

Handige tips en informatie vindt u op smokerszaken.nl. Wij schrijven blogs waarin allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Bent u een beginnende wietkweker of wilt u juist nog meer informatie te weten krijgen? Kijk dan eens op onze website voor de beste tips over hoe u uw wiet het beste kan kweken en wat de benodigdheden daarvoor zijn.

Bekijk ook

Comment Section

0 reacties op “Licht en Wietplanten

Plaats een reactie


*