Page content

article content

Klieven wietplant

Als de toppen al goed zichtbaar zijn en we al best ver in het proces zitten (bijna ten einde) is het mogelijk om de wietplant te klieven. Het klieven van een wietplant heeft tot gevolg dat de opwaartse sapstroom van de plant wordt gestoord. Geen zorgen, de plant gaat hier niet onder leiden. Dit heeft wel tot gevold dat de plant minder gaat groeien en meer energie gaat teken in het ontwikkelen van dikke toppen. Klieven van wiet planten pas je toe om een hogere THC- gehalte te krijgen.

klieven-wietplant   klieven-wietplant

Hoe kan je een wietplant kleven?

Om een wietplant te klieven dien je de onderste zijtakken stevig te verbinden met een stuk touw, dit doe je strak om de stengel heen. Daarna druk je een scherp mes in de vezelrichting dwars door de stengel heen, net onder touw. Vervolgens druk je het mes door te stengel heen, zodat je een opening door te stengel kunt zien van ongeveer 10cm hoog. De snede begint bij de grond en dan 10cm omhoog.

Trek het mes er nog niet uit

Wanneer je de stengel hebt gesneden met een scherpe mes heeft de stengel nu over een lengte van 10 tot 15cm een doorsnede. Door de snede druk je stokje zo dik als een potlood. Het is de bedoeling dat de twee stengeldelen niet weer tegen elkaar aan komen te zitten. Het touwtje boven de snede dient om verder inscheuren van de stengel te voorkomen.

Krijg je meer THC door wietplant te klieven?

Ja, tenminste de meeste kwekers zijn ervan overtuigd dat het goed werkt. Er zijn ook andere manieren om een plant te storen, zodat die gaat stressen en meer THC gaat produceren maar klieven is erg populair. Deze techniek is afkomstig uit Azië.
Wietplant klieven doe je:

  •  Om meer THC te krijgen
  •  Maximaal 7 dagen voor de oogst
  •  Met een touwtje om te voorkomen dat de plant verder splijt

Klieven van wietplanten

Als de toppen al goed zichtbaar zijn (7 dagen ongeveer voor het oogsten kan je wietplanten gaan klieven om meer THC in de toppen te krijgen. De plant zal hierdoor sneller ten einde komen en de laatste energie spenderen in het creëren van zoveel mogelijk THC. Begin niet te vroeg met het klieven van wietplanten.

Smokerszaken

Handige tips en informatie vindt u op smokerszaken.nl. Wij schrijven blogs waarin allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Bent u een beginnende wietkweker of wilt u juist nog meer informatie te weten krijgen? Kijk dan eens op onze website voor de beste tips over hoe u uw wiet het beste kan kweken en wat de benodigdheden daarvoor zijn.

Bekijk ook

Comment Section

0 reacties op “Klieven wietplant

Plaats een reactie


*