Page content

article content

Hoe gaat de groeiperiode van wietplanten

Stekken en wietplanten

Wanneer er stekken worden geplant is het de zaak om te controleren of de stekken wel goed zijn. Je kunt de stekken controleren door te kijken naar de dikte van wortels en de stam. Kwalitatieve stekken hebben namelijk korte dikke wortels met fijne haartjes. Verder hebben ze een stevige en dikke stam met groene bladeren. Wanneer de stekken bruine wortels hebben of niet door het stekblokje komen, dan heb je te maken met kwalitatief slechte stekken.

Stekken en wietplanten

Licht en wietplanten

Bij de groeiperiode is het van belang dat ze genoeg lichturen krijgen. Wietplanten hebben namelijk in de groei minimaal 18 uur licht nodig. Het is aan te raden om zelfs meer lichturen toe te dienen aan de wietplanten om de temperatuur stabiel te houden.

Licht en wietplanten

Voeding en wietplanten

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende soorten voedingen zijn voor wietplanten. Algemeen gezien zijn er voedingen om wietplanten te laten groeien en voedingen om wietplanten te laten bloeien. Het is bovendien ook handig om kweekvoeding aan te schaffen van één merk. Zij bieden je vaak voeding aan voor de hele kweekperiode. Door de gebruiksaanwijzing door te nemen kun je weten welke voeding op welk moment genomen moet worden om het risico op fouten te verminderen.

Voeding en wietplanten

Groei en wietplanten

De stekken moeten in vochtige aardige gezet worden, met een temperatuur van rond de 20 graden en een luchtvochtigheid van 80%. In de groeiperiode is het van belang dat er op de luchtvochtigheid wordt gelet. Wanneer de stek eenmaal een plant is geworden is de luchtvochtigheid niet meer zo van belang. Bij een grote ruimte is de temperatuur en/of luchtvochtigheid lastig te reguleren. Zorg er dan voor dat je als het ware een broeikas maakt rondom de planten. Dit kan je doen door middel van een boterhamzakje.

Kweek tip

Als tip willen wij je graag meegeven om op te letten op de wietplanten. Fouten kunnen altijd gebeuren dus is het van belang om goed naar je wietplanten te kijken. Merk je dat er iets niet goed is, dan ben je er in ieder geval vroeg bij om ziekte of ongedierte te bestrijden.

Smokerszaken

Handige tips en informatie vindt u op smokerszaken.nl. Wij schrijven blogs waarin allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Bent u een beginnende wietkweker of wilt u juist nog meer informatie te weten krijgen? Kijk dan eens op onze website voor de beste tips over hoe u uw wiet het beste kan kweken en wat de benodigdheden daarvoor zijn.

Bekijk ook

Comment Section

0 reacties op “Hoe gaat de groeiperiode van wietplanten

Plaats een reactie


*