Page content

article content

Hasj en Wiet: Verschil en vergelijkingen

Veel cannabis gebruikers zijn zowel bekend met hasj als wiet, maar lang niet iedereen weet precies wat het verschil is tussen beide. Sommigen geven de voorkeur aan hasj vanwege de gematigde geur en anderen vinden de smaak van wiet weer beter, maar wat is nou precies het verschil? Voor iedereen die nieuwsgierig is; hier leggen wij het jou uit!

Hasj    Weed

Zelfde plant, andere textuur

Wat veel mensen vaak niet weten is dat hasj en wiet, ondanks dat ze er heel anders uitzien qua kleur en textuur, afkomstig zijn van dezelfde plant, namelijk de vrouwelijke cannabisplant. Het grootste verschil tussen hasj en wiet, is echter de manier waarop het wordt gemaakt. In principe kan hasj gemaakt worden van alle delen van de plant die trichomen (plantharen) en hars(korreltjes) bevatten. Dat kunnen de bloemtoppen zijn maar ook bijvoorbeeld de bladeren. De trichomen en hars worden gescheiden van de onbruikbare bloemen/bladeren van de plant en samengeperst tot hasjblokken. Wiet daarentegen bestaat uit de gedroogde en gekruimelde bloemtoppen van de cannabisplant. Dus naast de trichomen en harskorreltjes, bevat wiet ook een aanzienlijk deel van de (onbruikbare) plant.

Kleur, geur en effect

Doordat hasj, indien niet vermengd met andere middelen, uit pure hars bestaat, is het meestal roodbruin van kleur. Volgens vaste gebruikers heeft hasj niet alleen een minder sterke geur dan wiet, maar smaakt het ook ‘grondiger’. Hoewel hasj en wiet op dezelfde manieren gebruikt wordt, bevat hasj doorgaans een hogere concentratie THC dan wiet, waardoor je er minder van nodig hebt om “high” te worden. In tegenstelling tot hasj heeft wiet een grote verscheidenheid aan smaken en daarnaast is de kleur van wiet grijsgroen. Al jaren bestaat er een discussie over de verschillende effecten van hasj en wiet. Sommige gebruikers beweren dat hasj en wiet uiteenlopende effecten heeft, terwijl anderen weinig verschil kunnen ontdekken. Maar of je nu hasj of wiet gebruikt de effect die het zal opleveren is vooral afhankelijk van de type plant (ras) waarvan het afkomstig is.

Wat is duurder hasj of wiet?

Voor koffieshops zijn er een aantal belangrijke factoren die de prijs voor hasj en wiet bepalen. Om te beginnen de kwaliteit van de plant, want hoe hoger de concentratie THC des te meer de consument zal moeten betalen. Ervan uitgaande dat de hasj en wiet van eenzelfde kwaliteit plant afkomstig zijn, zal een gram hasj logischerwijs duurder zijn dan een gram wiet aangezien je van een volwassen plant veel minder hasj kan maken dan wiet. Een andere aspect dat zeker meeweegt in de kostprijs is de bereidingswijze van hasj dat meer moeite kost dan het maken van wiet. Dus wie zich afvraagt wat beter is, zal vooral zelf op onderzoek uit moeten gaan en zich laten leiden door zijn of haar smaak.

Smokerszaken

Handige tips en informatie vindt u op smokerszaken.nl. Wij schrijven blogs waarin allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Bent u een beginnende wietkweker of wilt u juist nog meer informatie te weten krijgen? Kijk dan eens op onze website voor de beste tips over hoe u uw wiet het beste kan kweken en wat de benodigdheden daarvoor zijn.

Bekijk ook

Comment Section

0 reacties op “Hasj en Wiet: Verschil en vergelijkingen

Plaats een reactie


*