Page content

article content

Groeifase wiet kweken

De groeifase is een belangrijke fase van de kweek. Voordat je begint met de groeifase heb je al bepaald welke soort je gaat kweken, je hebt de kweekhok/ of buitenruimte zo ideaal mogelijk ingericht. Je kan de groeifase beginnen met stekken (wat verboden is in Nederland) en zijn dus illegaal. Je kan ook beginnen met wietzaden te ontkiemen. Als het plantje tevoorschijn komt uit het zaadje begint de groeifase.

 groeifases-wiet   groeifases-wietzaden

Groeifase binnen- en buiten wiet

Zowel bij binnen- als bij buiten wiet kweken bestaat de kweekfase uit een groei- en een bloeiperiode. Tijdens de groeifase krijgt de plant veel licht en zo weet de wietplant dan ook dat het in de groeifase zit. De plant blijft net zolang door groeien totdat de dag korter wordt. In Nederland wordt de dag meestal korter rond 20 juni. In Augustus is het daglicht minder dan 15 uur en dan pas zal de plant echt gaan bloeien. Bij binnen kweken kan je het aantal lichturen zelf bepalen en duurt de groeiperiode vaak niet langer dan twee weken. Het is afhankelijk van de ruimte en de gewenste planten.

 •  Bij 18 uur licht, verkeerd de wietplant in de groeifase
 •  Bij minder dan 15 uur, gaat de wietplant bloeien en komen de toppen
 •  Luchtvochtigheid in het begin groei hoog houden/maken, circa 80%
 •  Regelmatig sproeien is ook niet verkeerd om het lekker vochtig te  houden
 •  Hou de temperatuur tussen de 22 – 25 graden

Hoelang de bloeifase duurt verschilt per wietplant. Dit gemiddelde bloeitijd is rond de 8 a 12 weken. Door het weer in Nederland is het verstandig om wietzaadjes te kopen die een korte bloeiperiode hebben, zodat ze rond eind september begin oktober klaar zijn.

18 uur licht tijdens de groeifase

In de groeifase is de gewenste licht 18 uur en 6 uur is het volledig donker. Als het donker is stoor de planten dan ook niet. Geef bijvoorbeeld nooit water als de planten slapen. Ga zelf ook niet kijken, klein beetje licht en de planten worden al gestoord en dit gaat ten koste van het groeiproces. Binnen kan je het licht simpel instellen door een tijdschakelaar. Hierdoor hoef je zelf niet steeds de lampen aan- en uit te zetten.

Geschikte wietzaden voor buitenwiet

Enkele voorbeelden van populaire zaden die vaak worden gebruikt om buitenwiet te kweken zijn:

Gefeminiseerde Mega Power Plant (PP)

Mega Power Plant Vrouwelijke Wiet zaden 90% Indica. Genotype: (NL x OG Kush) x Power Plant. Aards (Kush) Aroma met een hint van drop en lichte diesel nageur. Smaak is aards en zoet. Als een mooie ‘Nepal Black Hash’. Langgerekte kaarsen die ondergesneeuwd zijn. Een echte Indica. Ideaal voor SOG. Makkelijk te kweken. Zeer homogene planten. Compacte bud structuur. Medicinaal gebruik: spierspasmen, chronische pijn, stress, spierpijn, rugpijn en gebrek aan eetlust. Potentieel THC percentage hoog.

mega-power-plant

Gefeminiseerde Sneeuwwitje

Sneeuwwitje vrouwelijke wietzaden

80% Indica. Genotype: Northern Lights x White Widow x C’99 genetica. Aards, fruitige aroma en zoete, fruitige smaak die veel weg heeft van suikerspin. Heerlijk dus. Gigantische THC productie. Medicinaal gebruik: spier spasmen, depressie en stress. Een narcotische stoner. THC hoog.

Sneeuwwitje-wietzaden

AK 47 vrouwelijke wietzaden

70% Indica. Genotype: (Colombian Gold x Highland Thai x Mexican x Afghani #1) x NL Special. Wierookachtig aroma met een lichte houtnoot. Kruidig, zoete smaak. Zeer homogene planten en zeer stabiel. Compacte, THC rijke buds.

ak-wietzaden

Power Plant Vrouwelijke Wietzaden

90% Sativa. Genotype: South African IBL. Bitterzoet, limoen aroma en een verse bitterzoete limoenachtige smaak. Grote toppen met veel THC. Commerciële plant met een hoge opbrengst. Buiten op balkon. Krachtige high; energieke and spacey. Potentieel THC percentage hoog. Lees meer over Gefeminiseerde Power plant (PP)

Populaire wietzaden binnen om binnen te kweken

Afgaan wietzaadjes

 •  Soort: 90% indica
 •  THC: 17 of meer
 •  Bloeitijd: 8 – 9 weken
 •  Oogstmaand buiten: September /Oktober
 •  Opbrengst binnen: tot 450- 500 gram per m2
 •  Opbrengst buiten : tot 450 gram per plant
 •  Geschatte hoogte binnen: 80-120 cm
 •  Geschatte hoogte buiten: 90-1.35
 •  Eigenschappen: Eenvoudig te kweken en groeit binnen, buiten en in de kas.

afghaan-wietzaden

Afgaan Gold vrouwelijke wiet zaden

90% Indica. Genotype: Afghani #1 x Skunk no.1. Hasj aroma en fruitige, aardse smaak. Zeer tolerant tegen over -en onderbemesting en te veel of te weinig bewatering. Korte plant. Eén lange, gestrekte hoofdtop. Medicinaal gebruik: misselijkheid, slapeloosheid en spierspasmen. Narcotisch effect. Potentieel THC percentage hoog.

Siver Haze wietzaadjes

 • Soort: indica
 • THC: Hoog
 • Bloeitijd: 8-9 weken
 • Oogstmaand buiten: oktober
 • Opbrengst binnen: +/- 450 gram/m2
 • Opbrengstbuiten : Onbekend
 • Geschatte hoogte binnen: 70-80 cm
 • Geschatte hoogte buiten: Onbekend
 • Eigenschappen: Eenvoudig te kweken en groeit binnen, buiten en in de kas.

Silver Haze vrouwelijke Wietzaadjes

De Silver Haze werd gemaakt in de Verenigde Staten in de jaren zeventig. Het is een kruising van Colombian, Mexican, Thai en Jamaican. De Haze heeft over het algemeen een langere bloeiperiode dan andere cannabis, voor deze Silver Haze is het nog steeds slechts 8-9 weken. Waar de meeste soorten van Haze moet 14 weken. Haze soorten staan bekend om hun hoge kwaliteit en wordt daarom veel gebruikt voor medicinale doeleinden. De Silver Haze wiet soort is van de hoogste kwaliteit. De effecten zijn zwaar en stoned.

silver-haze-wietzaden

Goed beginnen met de groeifase

De groeifase is een belangrijke fase van de kweek. Voordat je begint met de groeifase heb je al de kweekhok/ of buitenruimte zo ideaal mogelijk ingericht. In de groeifase is de gewenste licht 18 uur en 6 uur is het volledig donker. Als het donker is stoor de planten dan ook niet. Geef bijvoorbeeld nooit water als de planten slapen.

Smokerszaken

Handige tips en informatie vindt u op smokerszaken.nl. Wij schrijven blogs waarin allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Bent u een beginnende wietkweker of wilt u juist nog meer informatie te weten krijgen? Kijk dan eens op onze website voor de beste tips over hoe u uw wiet het beste kan kweken en wat de benodigdheden daarvoor zijn.

Bekijk ook

Comment Section

0 reacties op “Groeifase wiet kweken

Plaats een reactie


*