Page content

article content

Cannabis

“Alcohol is 114 keer dodelijker dan Cannabis’’
Cannabis is de veiligste drug die er is en is zelfs veiliger dan drank. Dat blijkt uit een studie in Scientific Reports, waarover Washington Post schrijft.
De meningen over cannabis zijn erg verschillend. Voordat we verder in gaan op cannabis gaan we eerst definiëren van cannabis echt is.

cannabis   kweekmedium-cannabis

Wat is cannabis?

Cannabis staat eigenlijk veel meer bekend onder te termen Hasj & Wiet. Weed stamt af van het Engels woord onkruid en de Latijnse vertaling voor Hennep is Cannabis. Een andere bekende naam voor cannabis is Marihuana. Het is eigenlijk per demografisch gebied of we nou spreken van cannabis, Marihuana, Hasj of wiet. (Hasj is wel anders).
In Nederland valt cannabis onder soft drugs
In Nederland en ook steeds meer andere landen valt cannabis onder soft drugs. In Nederland is het legaal om cannabis te roken in bijvoorbeeld een coffeshop. Het op zak hebben van cannabis mag tot een bepaalde hoeveelheid.

Wat moet je weten over cannabis

Cannabis wordt gemaakt de vrouwelijke wiet planten. Cannabis kan zowel binnen- als buiten worden gekweekt. Het is afhankelijk van de wiet soort hoelang het duurt voordat je daadwerkelijk cannabis kan gaan roken. Het kweekproces bestaat uit verschillende fases. De eerste fase wordt de groeifase genoemd. Tijdens de groeifase groeien de planten te zolang als ze minimaal 18 uur licht krijgen. Bij een buiten kweek is dit dus afhankelijk van de maanden waarin je begint. Bij een binnen kweek kan jezelf het licht aanpassen naar 12 uur waardoor de planten beginnen de te bloeien. De bloeifase duurt ongeveer 7 weken. De laatste fase bestaat uit het knippen en drogen van de wiettoppen.

Cannabis kweken

Cannabis kweken kan je op twee manieren doen. Je kan binnen cannabis kweken en je kan buiten cannabis kweken. Binnen cannabis kweken levert over het algemeen betere wiet op en hierdoor is de opbrengst ook een stuk hoger. Buiten wiet kweken kan je alleen doen in de zomer maanden. Meestal kan je al rond begin 1 mei beginnen. Rond augustus afhankelijk van de hoe de toppen eruit zien kan er geoogst worden. Als je binnen cannabis gaat kweken heb je te maken met stroomkosten , heb je een kweekruimte(tent) nodig en dien je de afzuiging goed geregeld te hebben.

Cannabis kweken

Voordelen van cannabis binnen kweken

  •  Goede kwaliteit wiet opbrengst
  •  Je kan de kweekruimte optimaliseren
  •  Licht aan/uit zetten wanneer nodig
  •  Makkelijk op te zetten
  •  Lekkere wiet zelf kweken

kweken cannabis

Voordelen buiten cannabis kweken

  •  Je kan zelf de grote van de plant bepalen
  •  Makkelijk te verplaatsen
  •  Weinig verzorging nodig
  •  De planten kunnen heel groot worden
  •  Grote hoeveelheid wiet van één plant

Bij 5 hennepplanten (buitenwiet) volgen geen juridische stappen. Dit is ongeacht de grootte van de planten. Vaak neemt de politie de planten wel in beslag. Het is wel verboden om de planten onder kunstlicht te hebben staan.

buiten cannabis kweken

De Cannabisplant

Cannabisplan wordt al eeuwenlang gebruikt voor verschillende doeleinden. Het wordt gebruikt als drugs, als grondstof in de textiel of bijvoorbeeld als medicijn. In Nederland is cannabis al vanaf 1960 erg populair. Dit is ook goed te zien aan het aantal coffeeshops in Nederland waarin cannabis is te verkrijgen en aan het aantal miljoenen bezoekers die jaarlijks Nederland bezoeken voor een Nederwietje. In 1972 werd de eerste coffeeshop in Nederland geopend.

Smokerszaken

Handige tips en informatie vindt u op smokerszaken.nl. Wij schrijven blogs waarin allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Bent u een beginnende wietkweker of wilt u juist nog meer informatie te weten krijgen? Kijk dan eens op onze website voor de beste tips over hoe u uw wiet het beste kan kweken en wat de benodigdheden daarvoor zijn.

Bekijk ook

 

Comment Section

0 reacties op “Cannabis

Plaats een reactie


*