Page content

article content

Cannabis: Wat is het?

Cannabis wordt overal ter wereld gekweekt en gebruikt maar wat is cannabis precies? Cannabis verwijst zowel naar de plant als het product dat afkomstig is van de cannabisplant, ook bekend als de hennepplant. De cannabisplant kent twee hoofdsoorten, namelijk de Cannabis Sativa en de Cannabis Indica. Het is een zeer veelzijdige plant dat o.a. gebruikt wordt voor medicijnen, textiel, (dieren)voeding, maar veruit de meeste mensen kennen de hennepplant natuurlijk vanwege de drugs die ervan gemaakt wordt.

cannabis   cannabis

Hasj en wiet

Van de vrouwelijke hennepplant wordt hasj en wiet gemaakt voor de consumptieve gebruik. Onder wiet wordt voornamelijk de gedroogde en verkruimelde toppen en bladeren van de cannabisplant verstaan, terwijl hasj word gemaakt van de hars uit de gehele plant. De belangrijkste stoffen in hasj en wiet zijn THC en CBD. Deze stoffen zorgen voor een “high” effect, oftewel een roesgevend en verdovend gevoel. Over het algemeen bevat hasj een sterkere concentratie van deze stoffen dan wiet.

Hoe gebruik je cannabis?

Tegenwoordig kent Nederland ongeveer 400.000 gebruikers van hasj en wiet en veruit de meeste daarvan gebruiken cannabis door het, vermengd met tabak, te roken in een joint. Daarnaast zijn er gebruikers die cannabis inhaleren met behulp van een waterpijp, omdat inhalatie een groter effect heeft dan roken. Een toenemende trend van de laatste decennia is om cannabis te verwerken in voedsel. Neem bijvoorbeeld de spacecake.

Is hasj en wiet legaal in Nederland?

In Nederland wordt het bezit op hasj en wiet gedoogd. Dat wil zeggen dat het bezit van hasj of wiet niet is toegestaan, maar dat het niet bestraft zal worden door de Openbare Ministerie. Dit geldt echter niet voor het bezit van meer dan vijf gram hasj of wiet, want wie dan betrapt wordt loopt alsnog te risico om vervolgd te worden. Het verkoop van cannabis daarentegen is ten alle tijden verboden en dus strafbaar. Alleen de verkoop vanuit coffeeshops wordt onder strenge voorwaarden gedoogd.

Smokerszaken

Handige tips en informatie vindt u op smokerszaken.nl. Wij schrijven blogs waarin allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Bent u een beginnende wietkweker of wilt u juist nog meer informatie te weten krijgen? Kijk dan eens op onze website voor de beste tips over hoe u uw wiet het beste kan kweken en wat de benodigdheden daarvoor zijn.

Bekijk ook

Comment Section

0 reacties op “Cannabis: Wat is het?

Plaats een reactie


*