Page content

article content

Cannabis kweken op kokos: wat zijn de voordelen?

Het klinkt misschien gek, cannabis kweken op kokos, maar toch zijn er genoeg hobbykwekers die zweren bij dit medium. Volgens hen heeft kokos een hoop voordelen ten opzichte van aarde en biedt het de beste tussenstap voor degenen die overwegen om naar een hydro systeem over te stappen. Daarom bespreken wij hier de voordelen van dit veelzijdige medium.

cannabis kweken op kokos   cannabis kweken op kokos

Wat wordt precies met Kokos bedoeld?

Wanneer we spreken van kokos als medium om in te kweken, bedoelen we de bruine vezelrijke bast van de kokosnoot. Je kunt kokos mixen met aarde of perliet, maar kokos kan ook puur en alleen gebruikt worden. Maar voordat je de bast kan gebruiken, zal het eerst schoongemaakt en gemalen moeten worden om zouten te verwijderen en bacteriën te doden. Vervolgens wordt de kokosbast ‘gebufferd’ in water met magnesium en kalk. Bufferen is nodig om de pH waarde aan te passen. De kwaliteit van kokos is dan ook afhankelijk van hoe deze behandelingen zijn toegepast. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop aanbieders die deze processen al voor jou hebben gedaan.

De voordelen van Kokos als medium

Zoal eerder gezegd kent kweken op kokos vele voordelen ten opzichte van aarde. Bovendien kan je door cannabis op kokos te kweken dezelfde resultaten behalen als met hydro-kweken, hoewel jouw planten gewoon in potten staan. Om jou een indruk te geven van de mogelijkheden die je hebt met kokos, geven we jou een koste overzicht.

  •  Misschien wel de grootste voordeel van kokos is dat je de plant niet kunt ‘’overwateren’’, omdat overtollige  water de pot aan de onderkant gewoon weer verlaat.
  •  In kokos groeien planten explosief snel doordat de wortels in kokos meer dan voldoende zuurstof krijgen
  •  Het is gemakkelijk op de juiste pH waarde te brengen dankzij de behandelingen die aan het productieproces  voorafgaan.
  •  Kokos blijft lang goed, waardoor je het prima kan hergebruiken

Conclusie kweken op Kokos

Het is natuurlijk niet zo dat aarde geen geschikt medium is om in te kweken, maar de nadelen die eraan kleven kunnen lastig zijn voor de beginnende kweker. Aarde wordt in de loop van een kweekcyclus steeds verder ingedrukt, waardoor het steeds meer water en steeds minder lucht vasthoudt, met als gevolg dat je planten kunnen verstikken. Daarnaast laat de kwaliteit van aarde nog weleens te wensen over, omdat aarde regelmatig ongewenste ingrediënten en ongedierte, zoals larven en insecten, bevat. Ook loopt de beginnende kweker het risico met aarde dat hij de plant ‘verwaterd’ of ‘overvoed’. Door te kweken op kokos heb je deze nadelen niet en daarom is het misschien wel de beste optie voor hobbykwekers.

Smokerszaken

Handige tips en informatie vindt u op smokerszaken.nl. Wij schrijven blogs waarin allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Bent u een beginnende wietkweker of wilt u juist nog meer informatie te weten krijgen? Kijk dan eens op onze website voor de beste tips over hoe u uw wiet het beste kan kweken en wat de benodigdheden daarvoor zijn.

Bekijk ook

Comment Section

0 reacties op “Cannabis kweken op kokos: wat zijn de voordelen?

Plaats een reactie


*