Page content

article content

BEKENDE VOEDINGSSOORTEN VOOR EEN GEZONDE WIETPLANT

Planten geef je over het algemeen gewoon water, dat is je vast wel bekend. Ben jij een buiten- of binnen kweker? Dan wil je natuurlijk het beste voor je wietplant. Om zo goed mogelijke resultaten te behalen is het dan verstandig om méér te geven dan alleen water. Zo kun je jouw wietplant namelijk voeden met voedingssoorten. Een normale plant leeft, en zo ook de wietplant. Naast water, heeft de wietplant ook andere voedingsstoffen nodig. Dit kun je aanreiken met voedingssoorten. Hiervan zijn verschillende soorten die je kunt gebruiken en zo zijn er ook verschillende factoren waarmee je rekening dient te houden.

VOEDINGSSOORTEN VOOR JOUW WIETPLANT

Bij het kweken van wiet komen meerdere fases kijken. Zo heb je kort gezegd te maken met een bloei- en een groeifase (of periode). Dit zijn meteen ook de twee periodes die het meest belangrijk zijn als je jouw wietplant voeding gaat geven. Op deze periodes ga jij ook je voedingssoorten afstemmen, namelijk groeivoeding en bloeivoeding.

BLOEIVOEDING ALS VOEDINGSSOORT

Het zou natuurlijk hartstikke makkelijk zijn om je wietplant maar één soort voeding te geven, of bijvoorbeeld alleen water. Maar, als jij een gezonde wietplant wilt met een hoog THC-gehalte, dan heeft je wietplant echt wat meer nodig dan alleen dat. Zo heeft de wietplant in haar bloeifase meer Fosfor en Kalium nodig en dat is precies waarom je van voeding moet veranderen in deze overgang van fases. Doe je dit niet, dan lukt het ook niet om het maximale uit je wietzaadjes te halen en is de kans op een gezonde wietplant minder groot. Het is belangrijk om pas echt deze voeding te geven als je zeker weet dat jouw wietplant de bloeifase heeft bereikt. Eerder dan dat heeft de plant geen extra behoefte aan Fosfor en Kalium en zul je jouw plant daardoor overvoeden.

BEKENDE VOEDINGSSOORTEN VOOR DE BLOEIPERIODE

Tijdens de groei van jouw wietplant heeft deze verschillende voedingsstoffen nodig, daarom heeft ze voedingsstoffen nodig.

  •  Stikstof = (N)
  •  Fosfor = (P)
  •  Kalium = (K)

Een gezonde wietplant gaat na de groeifase de bloeifase in. In deze fase heeft ze meer behoefte aan Fosfor en Kalium, zoals je in de tekst hierboven al kon lezen. Hiervoor zijn er verschillende voedingssoorten verkrijgbaar, speciaal voor de bloeifase. Zo kun je kiezen voor een van deze bekende voedingssoorten:

  • Plagron
  •  Canna Terra Flores

WIETZADEN BIJ WIETZADENSPECIALIST

Ben jij er helemaal klaar voor om wiet te kweken? Neem dan eens een kijkje op Wietzadenspecialist.nl. Wietzadenspecialist biedt naast gefeminiseerde wietzaden, ook autoflower wietzaden en medicinale wietzaden. Ruime keuze, snel en simpel te bestellen op Wietzadenspecialist.nl.

 SOORTEN GEFEMINISEERDE WIETZADEN

Afghaan wietzaden, Ak 47 wietzaden, Ak 47 Autoflower wietzaden, Blue Medi Kush wietzaden, Bubblegum wietzaden, Critical wietzaden, Critical Autoflower wietzaden, Crystal White wietzaden, Early Skunk wietzaden, Great White Shark wietzaden, Medical Kush wietzaden, Neville’s Haze wietzaden, Northern Light Haze wietzaden, Northern Lights wietzaden, Northern Light Special wietzaden, Power Plant wietzaden, Silver Haze wietzaden, Sneeuwwitje wietzaden, Strawberry wietzaadjes, White Widow wietzaadjes.

 

Comment Section

0 reacties op “BEKENDE VOEDINGSSOORTEN VOOR EEN GEZONDE WIETPLANT

Plaats een reactie


*