Page content

article content

Beginnen met buiten wiet kweken

Voordat je begint met het kweken van buitenwiet, dien je een aantal aspecten goed voor elkaar te hebben. Koop altijd goede en kwalitatieve wietzaadjes/stekjes, die ook geschikt voor buiten. Niet alle wietsoorten zijn even geschikt om buiten optimaal te groeien in het koude klimaat van Nederland. Als je opzoek gaat naar goede buiten wiet zaadjes, let dan op de volgende factoren.

  •  Sterke wiet soort
  •  Schimmelbestendig is
  •  Goed tegen regen en vocht kan
  •  Wietplant met korte bloeiperiode

Buiten wiet kweken

Net als bij binnen wiet kweken bestaat de kweekfase bij buiten wiet ook uit twee fases, de groeifase en de bloeifase. Tijdens de groeifase krijgt de plant veel licht en zo weet de wietplant dan ook dat het in de groeifase zit. De plant blijft net zolang door groeien totdat de dag korter wordt. In Nederland wordt de dag meestal korter vanaf 20 juni. In Augustus is het daglicht minder dan 15 uur en dan pas zal de plant echt gaan bloeien.

Bij 18 uur licht, verkeerd de wietplant in de groeifase.
Bij minder dan 15 uur, gaat de wietplant bloeien en komen de toppen.

Hoelang de bloeifase duurt verschilt per wietsoort. De gemiddelde bloeitijd is rond de 8 a 12 weken. Door het weer in Nederland is het verstandig om wietzaadjes te kopen die een korte bloeiperiode hebben, zodat ze rond eind september begin oktober klaar zijn.

buiten wiet kweken   wiet buiten kweken

Beginnen met buiten wiet kweken

Als je ervoor kiest om buiten wiet te kweken, let dan op de volgende aspecten. Geschikte plek om buiten wiet te kweken is:

  •  Niet opvallend in het zicht
  •  Afgedekt van dieren
  •  Het gaat ruiken
  •  Voldoende zonlicht

Net als bij binnen wiet kweken, heb je goede kweekmaterialen nodig. Bij buitenwiet is het verstandig om gebruik te maken van de juiste kweekvoeding.

Smokerszaken

Handige tips en informatie vindt u op smokerszaken.nl. Wij schrijven blogs waarin allerlei informatie staat over het kweken van wiet. Bent u een beginnende wietkweker of wilt u juist nog meer informatie te weten krijgen? Kijk dan eens op onze website voor de beste tips over hoe u uw wiet het beste kan kweken en wat de benodigdheden daarvoor zijn.

Bekijk ook

Comment Section

0 reacties op “Beginnen met buiten wiet kweken

Plaats een reactie


*